lördag 1 februari 2014

Bokutgivningssällskapet Seriff

Bokutgivningssällskapet Seriff är en nystartad ideell förening vars ändamål är att främja marknadsföring och spridning av medlemmarnas böcker. Föreningen arbetar med att informera om fördelarna med egenutgivning och om hur man själv producerar böcker. Medlem kan man bli om man författat och gett ut en bok eller har för avsikt att göra det, på egen hand eller via något förlag. Medlemsavgiften är endast 200 kr per år.

På hemsidan finns bland annat en enkel och konkret lathund för egenutgivning av böcker: http://seriff.se/egenutgivning-lathund/, tips om leverantörer av olika tjänster, en blogg och en bokhylla där medlemmarna kan visa sina böcker, se till exempel presentationen av min egen bok om bokutgivning http://seriff.se/bokhyllan/bocker/att-ge-ut-en-bok/ Seriff finns även på Facebook.

I bloggen har Torsten Larsson, en av initiativtagaren till Seriff, i dag skrivit ett läsvärt inlägg med tankar och tips om hur man kan få bokhandeln att ta in de böcker som man ger ut som egenutgivare. Torsten skriver att: "Det kan fungera att ta sig in på lokala boklådor ifall boken har en lokal anknytning eller du kan motivera butiken på annat vis. Men att ta sig in centralt på kedjorna har jag hittills inte hört någon alls som lyckats med." (http://seriff.se/salj-din-bok/)

Lite bättre förutsättningar har man enligt blogginlägget om man har Stjärndistribution eller Förlagssystem som distributör, vilket ju gäller för Dana Förlag. Men lätt är det inte. "Jag tror inte på något sätt att det är omöjligt att sälja in centralt till kedjorna men det krävs en enastående bok och en enastående envishet för att lyckas", konkluderar Torsten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar